Verlaten Speeltuin iets buit de Vierde Ringweg in Beijing

Gepubliceerd op vrijdag 9 september 2011 door Tycho

speeltuin-10-beijing-1

Een zeer verlaten speeltuin iets buit de Vierde Ringweg op een duistere dag op een duister terrein. Ik was daar voor een bezoek aan een tweedehandsmarkt waar ik hoopte oud speelgoed te vinden. Geen speelgoed gevonden, wel deze speeltuin, reis de moeite waard.

speeltuin-10-beijing-2

Een rondrijbaantje. De wagentjes naar de populaire tekenfilmserie Xi Yangyang waar twee wolven proberen zeven schapen te vangen en daar nimmer in slagen.

speeltuin-10-beijing-3

Zie de kunstig beschilderde voorkanten van wagentjes. De tekenfilmserie draait nu een jaar of vijf, op bijna alle kanalen tegelijk. De speeltuin kan dus niet heel oud zijn. Paswasikweereens bij wel een hele oude, daarover later. Nu in het nu, de speeltuin iets buit de vierde ringweg, geen ziel te zien, ik dacht even de schim van een vrouw, maar dat bleek de schaduw van een paal. Geef nix, ik ben graag alleen!

speeltuin-10-beijing-4

De draaimolen. Tussen de peerden weer een Xi Yangyang, met, eigenaardig noeg, een panda op zijn kont getekend. De draaimolen zag hoorlijk stoffig, denkelijk lang niet schoongemaakt. Zo komt er natuurlijk ook niemand spelen, met die smerigheid en zo!

speeltuin-10-beijing-5

Speeltoestellen. Speelgragen gooien 1 yuan in de gleuf, dan gaat het machien een paar minutos heen en weder. Wat je lol noemt. Links en midden naar Xi Yangyang, rechts naar een mij onbekend tekenfilmfiguur. Misschien weer U, Beste Lezer, beter?

speeltuin-10-beijing-6

Wel, ik had me dit artikel netgoed ‘Xi Yangyang Speeltuin iets buit de Vierde Ringweg in Beijing’ kunnen noemen want daar is het schaapke weer. Dit apparaat staat best bekend als een ‘Smack It’. Speelgragen gooien een yuan in de gleuf en moeten vervolgens met de plastieken hamers wolvenhoofden die uit de gaten omhoog komen terug in het gat slaan. Wie drie keer mist is de cigaar. Smack Its zijn zeer popo in China, zie hier een broekzakversie.

speeltuin-10-beijing-7

Aan de buitkant van de verlaten speeltuin een springkussen. Opgeblazen maar al enig tijd niet meer bijgeblazen, zacht in’t onderstel en de torens uit het lood. Boven de poort en de hoogste toren twee toch reedlijk sexuele opblaastaferelen. D’eerste:

speeltuin-10-beijing-8

Een blondien nog wel, hoe Chinees, beiden figuren ook met keiblauwe ogen. Geen tepels.

speeltuin-10-beijing-9

Op de toren nog eens, met een haai d’r bij.

2 Reacties op “Verlaten Speeltuin iets buit de Vierde Ringweg in Beijing”

  1. Doaa:

    Het nieuwe traers heeft een luxe uitstraling en heeft nu veel meer zitplaatsen als het regent. De drankjes zijn nog altijd lekker goedkoop. De gezelligheid op de camping is gebleven, ondanks de scheiding met Northwind. Volgend jaar nieuw sanitair en betere indeling, dan is het helemaal top!

  2. car insurance quotes:

    People normally pay me for this and you are giving it away!