Vijf Kinders Dood door Omval Buitenbord op School in China

Gepubliceerd op maandag 22 maart 2010 door Tycho

school-china-bord-1

Bij een ernstig ongeluk op de Jinsha Lagere School in Fuzhou in de provincie Fujian gingen vijf zesde klassers dood. De vijf kwamen om toen een buitenbord plots viel en hen verpletterde. De leerlingen waren allemaal kaderleden (een soort klassenvertegenwoordigers) en juist bezig een papier over een schoolpartij’tje op het bord te plakken.

school-china-bord-2

Bloed, aan de muur. Dergelijke borden, in Neerland onbekend, gebruiken scholen voor het hangen van belangrijke mededelingen en roosters. Het bord in Fuzhou was gemaakt van metaal met een zware glasplaat voor het eigenlijke witbord.

De plaat moet eigenlijk verwijderd voor het plaatsen van nieuw leesvoer maar zoals ook blijkt uit de eerste plaat is het goede gewoonte mededelingen van minder zwaar belang domweg op de glasplaat te plaatsen. De hele construcie rustte op een metalen skelet, rechtsmidden eerste plaat, dat het begaf.

school-china-bord-4

Een schreiende mama naast haar dode kind, een familielid ziet het kopje in gezonde staat want het bord plette het lichaam.

school-china-bord-5

Chaotische tafrelen in het trappenhuis. Ouders wachten hier op nieuws van de schoolleiding, is die kleine van hen bij de doden of niet? Als het kindje weg is mogen pama het in China niet nog een keertje doen. Alleen als het kind door precies in de wet omschreven oorzaken voor zijn eerste jaardag mocht vervallen is een tweede toegestaan.

school-china-bord-6

De school met enige nieuwsgierigen, zoiets gebeurt ten slotte niet iedere dag. De heren in uniform zijn van de lokale gewapende volxpolitie, zij bewaken de orde tegen hysterische ouders die met hun schel gegil de boel flink op stelten kunnen zetten.

Comments are closed.