Vrachtwagenchauffeur neemt Wraak in China

Gepubliceerd op woensdag 5 januari 2011 door Tycho

vrachtwagen-wraak-1

Een boze vrachtwagenchauffeur sloot de weg af in een dorp nabij Taiyuan in de provincie Shanxi. De chauffeur parkeerde zijn oplegger precies mid over een doorgangsweg langs het dorp. Auto’s reden om maar fietsers gingen onderdoor.

vrachtwagen-wraak-2

De chauffeur had bouwmateriaal voor een nieuw gemeentehuis naar het dorp gebracht maar kreeg niet betaald. Volgens de gemeente was dat de zorg van de verkoper, volgens de verkoper en chauffeur juist van de gemeente.

vrachtwagen-wraak-3

De ambtenaren hielden echter voet bij stuk en gaven geen cent. De chauffeur sloot daarop de weg af, koppelde zijn trekker los en stopte een tiental meters van de nieuwe versperring, daar wachtte hij in zijn cabine op nieuwe ontwikkelingen.

De gemeente belde de politie, die weigerde echter in te grijpen zolang het dispuut niet was opgelost. Dit is een zeer bijzondere reactie van politie in China die vermoedelijk duidt op slechte verhoudingen tussen politie en gemeente in het dorp.

Een reactie op “Vrachtwagenchauffeur neemt Wraak in China”

  1. Ruplal:

    WOW! WOW! WOW!! Amazing photographs, very difrefent to the norm.. Lynn and Neil you guys looked amazing. Got goosebumps viewing the pics.. well done Steven.. very talented indeed!