Vrolijk Zebrapad in China

Gepubliceerd op dinsdag 6 september 2011 door Tycho

zebrapad-china-1

In de stad Mianyang in de provincie Sichuan heeft de verkeersdienst een splinternieuw type zebrapad aangelegd. Het pad is bezaaid met vrolijke afbeeldingen van fruit. Volgens de verkeersdienst zijn automobilisten voorzichtiger omdat de plaatjes hen eraan herinneren dat veel kinderen gebruik maken van het zebrapad. Een interessante theorie indeed.

zebrapad-china-2

Mij dunkt dat automobilisten en overstekers juist worden afgeleid door de gekke plaatjes en vergeten te remmen dan wel door te stappen.

zebrapad-china-3

Zie hier bewijs. De jongeman in het witte shirt loopt schuin over de zebra omdat hij de tomaat eens goed wil bekijken. Denkelijk blijft dit zebrapad zo niet lang liggen.

Dingetje: Mianyang was bij de aardbeving van 2008 een van de zwaarst getroffen steden. Ook heel veel kinderen kwamen om toen hun scholen in mekaar storten. Later bleek dat veel scholen ondeugdelijk waren gebouwd en dat autoriteiten onvoldoende toezicht op de schoolgebouwen hadden gehouden. Nu weer dit zebra, houdt Mianyang soms niet van kinderen?

Comments are closed.