Vrouw in Trouwjurk pleegt Bijna Zelfmoord in China

Gepubliceerd op woensdag 18 mei 2011 door Tycho

zelfmoord-in-trouwjurk-china-1

Een vrouw in trouwjurk wilde zelfmoord plegen in de stad Changchun in de provincie Jilin. De vrouw was sombertjes omdat haar vriendje hun relatie na vier jaren wilde voorbijen. De vrouw had juist een trouwjurk gekocht omdat zij snel in het huwelijxbootje dacht te kunnen stappen. Wel, daar dacht meneer dus anders over.

zelfmoord-in-trouwjurk-china-2

Net toen de vrouw sprong werd zij om haar nek gegrepen door een held die haar het leven redde. De vrouw ziet trouweens niet de dunste. De provincie Jilin is onderdeel van de Dongbei, het noordwesten van China. Een bar, vies, lelijk en bijna verlaten gebied waar de zon nooit schijnt en ook geen regen valt.

Changchun is de hoofdstad van Jilin, een stad met meer lege gebouwen dan bewoners. De paar zielen die nog tussen het afval wonen leven lijk wilde dieren op een eiland zonder een brok te eten; ze vechten mekaar de tent uit. Zelfs als er ondanks alles toch even liefde lijkt gaat het immer snel weer kapot, zoals ook dit geval weer bewijst.

zelfmoord-in-trouwjurk-china-3

De held heet Guo Zhongfan, een ambtenaar van het district Kuangchen waar het drama zich voor de ogen van duizenden nieuwsgierigen voltrok. Ha!, hebben zij ook eens wat om handen, een beetje jolijt!, even de deur uit!

zelfmoord-in-trouwjurk-china-4

De ongelukkige vrouw is met lichte verwondingen opgenomen in een lokaal ziekenhuis en maakt het verder best.

zelfmoord-in-trouwjurk-china-5

Nog een keer het beslissende moment, in haar leven, want het maakt me toch eigenlijk wel een aardig plaatje. Jaja, die Dongbeiren.

4 Reacties op “Vrouw in Trouwjurk pleegt Bijna Zelfmoord in China”

 1. anoniem:

  is dit echt gebeurd echt respect voor haar familie

 2. L:

  Zo erg,
  gelukkig red die man haar

 3. thijs:

  Zo veel mensen in het gebouw en toch maar een die haarprobeert te redden
  maar goed gedaan van die man

 4. Wow:

  Wowowww