Vrouw uit China Werpt Vierling

Gepubliceerd op dinsdag 6 juli 2010 door Tycho

vierling-china-1

De 27-jarige Liu Xiaozhen uit Loudi in de provincie Henan wierp een vierling via een keizerssnede. Vierlingen, en ook twee en drielingen, zijn buitengewoon zeldzaam in China. Wel heel gewild want ouders die een x-ling krijgen mogen alle kleinen houden, het een-kind beleid geldt niet voor de grillen van moeder natuur.

In het geniep proberen aanstaande ouders daarom vaak van alles om een tweeling te krijgen, zalfjes, poedertjes, speciale ki, maar tot nu toe is geen enkele methode succesvol gebleken. Mocht dat ooit wel gebeuren dan zal de overheid de methode overigens direct verbieden.

vierling-china-2

Het rechterkindje ligt er niet best bij, het is veel kleiner dan d’andere drie en huilt het hardst. Links een baasje, daarnaast een bazinnetje, het geslacht van d’andere twee kleinen is jammer genoeg niet te zien. Tweede van rechts raar van vorm rond de middel, het rechterbeen lijkt ver boven de kont uit het lijf te steken.

vierling-china-3

Een blik op de operatie. Baby zwaait hallo.

vierling-china-4

Rechts de trotse vader. Links twee zusters met de kleinen strak in doeken gewikkeld, dat doet men nog steeds in China, idee is dat de versgeboren baby zich in de baarmoeder voelt en daardoor beter op gemak. Vreemd idee, in de baarmoeder is het immers niet meer, het is nu op de wereld, beter zo ras mogelijk laten wennen aan die ellende.

vierling-china-5

Moeders vlak voor de operatie.

vierling-china-6

Moeders op weg naar de operatie, ze heeft er zin an, is ook mooi natuurlijk, allemaal van die lieve kleine kindjes. Links vaders met de druppelaar.

Comments are closed.