Waar was Hu Jintao? In Yunnan

Gepubliceerd op woensdag 29 juli 2009 door Tycho

hu_jintao_china_1

President Hu Jintao van China bezocht van 25 tot 28 juli de provincie Yunnan. In China noemt men zo’n bezoek heerlijk ouderwets communistisch nog steeds een ‘inspectietour’. Tijdens zijn bezoek ging Hu onder andere langs bij een dorp van de Yi-minderheid in het district Wuha in de Chuxiong Yi Autonomous Prefecture.

hu_jintao_china_2

Kleine minderheden hebben een bepaalde vorm van autonomie in China, zo mogen scholen hun eigen taal onderwijzen en zijn ze vrij van het een-kind beleid. De autonomie geldt alleen voor ongevaarlijke groepjes tot een paar duizend, bij grotere minderheden zoals in bijvoorbeeld Xinjiang gelden er andere regels.

hu_jintao_china_3

Hu combineerde het bezoek aan de Yi met een bezoek aan de Hui-minderheid die daar nier ver van bivakeerde. De Hui dragen weer andere apenpakjes met als meest opvallende kenmerk de witte hoed. Op de foto ook nog enige Yi die met Hu meekwamen naar de Hui. Zo wilde Hu de eenheid van China benadrukken.

Tijdens een toespraak riep hij op tot wederzijds respect en hij zei dat alle minderheden belangrijke leden van de grote Chinese familie zijn.


Comments are closed.