Weg in China houdt het Best

Gepubliceerd op dinsdag 21 september 2010 door Tycho

weg-op-drie-stronken-china-1

Een weg in het dorpje Jiajiang in de zonnige provincie, lekker vis eten!, Hainan staat op instorten na hevige regen die de rivier buiten haar oevers deed landen. Dorpsbewoners kunnen echter niet zonder hun weg want het is hun enige binding met de buitenwereld. Daarom besloten zij niet te wachten tot de overheid over de brug zou komen met graafmachinerij en repareerden de weg gewoon zelf.

weg-op-drie-stronken-china-2

Het wegdek steunt op boomstronken die regelmatig in de rivier donderen, permanent onderhoud is noodzakelijk, zie de voorraad stronken op de bovenste plaat. Dorpsbewoners kunnen prima leven met het wankel evenwicht en gebruiken de weg alsof hij helemaal niet op slechts een paar stronken steunt. Na verhalen in de pers, via foto’s van toevallige passanten, heeft de overheid nu spoedhulp toegezegd.

weg-op-drie-stronken-china-3

Tot die tijd blijft de weg echter gewoon open, pas na het eerste erge ongeluk zal men de brug misschien gaan mijden. Chinezen zijn voor dit soort situaties in het geheel niet bang, met een inhoudsloze blik klauteren zij over wankele wegen, spekgladde rotsen, hoge bergen en de stijlste hellingen. En niet alleen de sterken, neen neen, de kleinen en ouden gaan immer mee.

Comments are closed.