Premier Wen Jiabao Bezoekt Arbeiders en Boeren in Heilongjiang

Gepubliceerd op maandag 4 januari 2010 door Tycho

wen_jiabao_1

De Chinese premier Wen Jiabao, zo’n aardige vent het had mijn buurman kunnen zijn, bezocht de steden Daqing and Qiqihar in de provincie Heilongjiang, da’s in de Dongbei. Daqing ligt op een van China’s grootste olievelden, op de bovenste plaat probeert de premier een machine bij een olieplatform, warm bemutste oliewerkers kijken toe, de premier draagt geen muts, de premier heeft geen muts nodig.

wen_jiabao_2

Wen bezocht in Daqing ook een ‘gewone familie’ die bestond uit twee gepensioneerden, op de plaat ook met enige buren. De premier liet weten dat de pensioenen omhoog zouden gaan. De premier is gestoken in het typische 20 yuan jasje dat zijn baas Hu Jintao ook zo graag draagt bij bezoekjes door het land.

wen_jiabao_3

Wen, nog steeds op bezoek bij de gepensioneerden, tennist tafel in een gemeenschapshuis. De premier zei de gepensioneerden goed op hun gezondheid te letten. De premier en ook zijn baas Hu tennissen graag tafel bij bezoekjes, ze willen zo laten zien vitale te wezen.

wen_jiabao_4

De premier in een fabriek in Qiqihar. De stad was vooral bekend om zijn zware industrie en probeert nu een omslag naar high-tech te maken. De man rechts legt de premier iets uit maar Wen is afgeleid door de man in het blauw. Qiqihar is verder beroemd door het Zhalong natuur reservaat, thuis van de roodgekroonde kraanvogel.

wen_jiabao_5

Wen bezocht enige lokale dorpelingen in een buitenwijk van Qiqihar, hier helpt hij een boering met het hooi. De boerin draagt een capuchon, een muts, een masker, een sjaal en handschoenen, de premier niet.

wen_jiabao_6

Premier Wen Jiabao, terug in Daqing, eet in de kantine bij het olieveld. De premier heeft veel meer eten staan dan de oliewerkers, hij heeft: twee bakjes saus, een bord dumplings, een bord sla, een kop soep, een kop rijst (in zijn handen) en een heel vol blad. De oliewerkers hebben alleen een heel vol blad, een kop rijst en een bord dumplings. De oliewerker links heeft voor de zekerheid zijn bord buiten bereik van de premier geschoven.

Comments are closed.