World of Warcraft-fanaat uit China vermoordt Webmaster

Gepubliceerd op donderdag 17 februari 2011 door Tycho

wow-moord-china-1

Een fanatieke speler van het online spel World of Warcraft is aangehouden door politie nadat hij een personeelslid van een internetcafe had doodgestoken. De speler was bezig aan een marathon van bijna 24 uur toen hij dacht dat een van zijn virtuele wapens was gestolen. Woedend richtte hij zich tot het personeel dat onkende iets met de ‘diefstal’ van doen te hebben. De speler sloeg door, trok een mes en stak de webmaster van het cafe dood.

Politie was snel ter plaatse en kon de moordenaar in de kraag vatten voor hij kon vluchten. Op de eerste plaat de moordenaar na zijn aanhouding in het internetcafe.wow-moord-china-2

De moordenaar achter de tralies. World of Warcraft is heel populair in China, zo’n vijtig millioen mensen spelen het spel online en daarvan is een groot gedeelte zwaar verslaafd. De zaak doet denken aan een eerder geval twee jaar geleden. Toen had een WoW-speler via een echte-wereld veilingsite een virtueel zwaard gekocht maar verkoper leverde niet. De bedrogen koper toog naar het huis van de verkoper en stak hem dood.

Ook komt het regelmatig voor dat Chinese spelers elkaar voor de rechter in de echte wereld slepen wegens gemeend onrecht in de virtuele WoW-wereld. De rechter heeft tot nu toe alle klagers de deur gewezen.

3 Reacties op “World of Warcraft-fanaat uit China vermoordt Webmaster”

  1. KK MEGAUWLEN:

    Best knap dat 50 miljoen mensen in china wow spelen als er in totaal maar 14 spelen 😉

  2. jetse:

    tse

  3. jetse:

    Jetse is own 😛