Xi Yangyang Sleutelhanger uit China

Gepubliceerd op woensdag 26 oktober 2011 door Tycho

a-xyy-sleutelhanger-1

Hier een mooi raar ding uit China, voor twee yuannen gekocht in zo’n raar winkeltje in zo’n kek steegje in Shanghai. De sleutelhanger is een drukke baas met liefst drie attributen, excepto de hangero zelvo, dan maakt het vier.

a-xyy-sleutelhanger-1a

Kijken wij naar het eerste attribuut. Ja, het is Xi Yangyang, uit de populaire teekfilmserie Xi Yangyang yu Huitai Lang, 喜羊羊与灰太狼, vertaald als Pleasant Goat & BigBig Wolf. Zie hier voor wat toelichtings. De Xi Yangyang in vraag is gemaakt van zacht plastiek, op de teekning doet het dapp’re schaap zijn bekende knipoog, de rechterpoot in victorie. Want ja indeed, de schapen winnen het altijd van de wolven.

a-xyy-sleutelhanger-2

Kijken wij nu naar het tweede attribuut. Het is een standaard nagelknipper, drie punt acht centimeters land, nul punt acht centimeters breed op haar breedste punt. De nagelknipper is gemaakt van lichtmetaal.

a-xyy-sleutelhanger-3

Klipt lekker open. Niet te zwaar, zeek niet te licht. Geeft de man, U en ik, het gevoel een MACHINE te bedienen. Snijvlakken goed scherp, gaan makkelijk door zelfs de dixte vrouwentepel.

a-xyy-sleutelhanger-4

Het derde attibuut is zeer bijzonder, wel, dat is, voor een Beijingnees lijk ik. In Shanghai is het voor man en vrouw heel gewoon op straat even de oren uit te steken, zoals wij in ons neus zouden peuteren. De meeste Shanghainezen hebben voor the job een oorsteker op zak, en dit is er zo een. Een kleine vier centimeters lang, kek roze handvat, dun metalen staafje met aan het uiteinde een lepelvormig oorgravertje.

a-xyy-sleutelhanger-5

Het oorgraverje van dichtbij bekeken. Ziet, wijl nieuw, al enigszins roestig. Dat terzij, werkt zo’n stekertje nou? Wel, na het platen van de platen heb ik het stekertje natuurlijk even geprobeert. En ja, het werkte zeer best, de platen zal ik U besparen, laat mij slechts stellen dat ik plots mijn vrinding weer kan horen krijsen. Mijn neuk, wat een hoop stront kwam daar naar boven!

Comments are closed.