Zeer fraaie Rivierplezierboot uit China

Gepubliceerd op vrijdag 18 november 2011 door Tycho

rivierplezierboot-china-0

In de schone stad Chongqing is een van de duurste en grootste rivierplezierboten ever aan zijn eerste reis begonnen. Van Chongqing kunnen reizigers de Yangtze afzakken heelmaal tot Shanghai. Meest gaat dat in bootjes met max zo’n 150 man maar op deze reusachtige Jinbi Huanggong (Schitterend Paleis) kunnen liefst 600 zielen. Voorop de boot twee reusachtige draken die reizigers moeten beschermen tegen gedonder onderweg.

rivierplezierboot-china-1

Boot is ingericht naar klassiek Chinese stijl, hier het bovendek waar reizigers fijn in de frisse lucht buiten kunnen zitten. Fris dat is, als Chongqing achter de horizon verdwenen is. Die stad is een van China’s smerigste, je ziet ‘r de zon haast nooit. Ik was er pas een week, zeven dagen geen zon gezien. Wel andere gekkigheid.

rivierplezierboot-china-2

Bouw van de boot duurde een jaar, een eeuwigheid in China, en kostte een beste 33 millioen yuannen of 2.8 millioen euro. Op de boot diverse restaurants, een grote balzaal (plaat) met een flink vergulde kandelaar, een obsevatieplatform en natuurelement een kareokebar.

rivierplezierboot-china-3

Een der restaurants. Een hele mooie boot, wie d’r op wil varen moet naar Chongqing vliegtuigen en het daar verder vragen. Leuk voor een huwelijxreis.

Een reactie op “Zeer fraaie Rivierplezierboot uit China”

  1. Scato:

    ijsberg in China