Zhang Ziyi op Voorblad Cosmopolitan China

Gepubliceerd op zaterdag 12 maart 2011 door Tycho

zz-cosmo-1

De beroemde Chinese actrice Zhang Ziyi staat deze maand op het voorblad van de China-editie van het damesblad Cosmopolitan. En ‘de Cosmo’ is daar me trots op, door heel Beijing hingen posters als op de boofste plaat in bushokken en aan reclamezuilen.

zz-cosmo-2

De schone Zhang is bezig aan een terugkom in China. Ze verspeelde bijna al haar populairiteit door haar relatie met de veel oudere Amerikaanse filmmagnaat Vivi Nemo.

Zhang verbleef in die tijden veelal in de VeeEs en leek daar volledig gelukkig met haar leventje, het immer kritische en kleingeestige Chinese volkje bestempelde haar gedrag echter als ‘arrogant’, onveer de dodelijxte belediging die een Chinees kan uiten.

Zhang zag vervolgens nullos aanvragen voor Chinese filmos meer en in Hollywood wilde het ook niet lukken. Tijd dus voor verzoening en Zhang deed dat met groots gepubliceerde liefdadigheid, zo verscheen zij in haar braafste kledij onder andere op een festiviteit met aidswezen.

zz-cosmo-3

De aanpak werpt zijn vruchten af, Zhang Ziyi is teeg weer regelmatig op televisie te zien en het voorblad van de Cosmo is de voorlopige kroon op haar terugkeer. Op dit moment is de schone actrice zelfs bezig met de opname van een nieuwe film!, ‘Grand Master’, met verder onder andere Tony Leung en Chang Chen.

Paar platen uit artikel:

zz-cosmo-4

Zhang Ziyi werd geboren op 9 februari 1979 in Beijing, ze speelde al in tientallen films, de in Neerland meest bekende: Crouching Tiger, Hidden Dragon, Rush Hour 2, Flying Daggers en Memoirs of a Geisha.

zz-cosmo-5

Maar het beste voor laatst!, binkort is Zhang Ziyi ook te bekwijlen in de film ‘Mulan’ onder directie van ons eigen Jan de Bont. Mulan komt ergens eind dit jaar uit. Toch eindelijk Hollywood, niet dankzij Vivi, de relatie liep begin 2010 op de klippen…

zz-cosmo-6

… en voor zover bekend is zij nog vrij.

2 Reacties op “Zhang Ziyi op Voorblad Cosmopolitan China”

  1. Ronald-in-China:

    ja ze bljft lekker.

  2. robert:

    heel lekker