Zielige Kindjes in een Kooi in China

Gepubliceerd op woensdag 9 juni 2010 door Tycho

kooikinders-china-1

Verontruste burgers zagen in het Fengtai district in Beijing een driewiel-kar met daarin drie kleine kinders in lompen en een hond. Buiten de kar liepen nog eens drie kinderen, vies en armoedig. De verontruste burgers wilden de kinders helpen en kochten voedsel, ze werden echter verjaagd door de vader van de kinderen en een van de grotere kinderen. Burgers belden toen de politie.

kooikinders-china-2

De kwam meteen en ondervroeg de vader. Na onderzoek bleek dat het ‘gezin’ eigenlijk een mengeling was van vier keuterboer-gezinnen. Ze waren met twee driewielers helemaal uit de provincie Henan naar Beijing gekomen, een afstand van meer dan 1000 kilometer. In Henan waren ze door de lokale politie en projectontwikkelaars zonder compensatie van hun land gezet en ze wilden in Beijing bij de centrale regering een protest indienen.

kooikinders-china-3

Een van de grote kinderen was niet gelukkig met de aandacht.

Iedere Chinese burger heeft officieel het recht zich in Beijing te beklagen over lokale autoriteiten in zijn woonplaats, er is een speciaal kantoor voor niet ver van Tiananmen. Het ‘recht’ is echter omgeven met mitsen en maren. Als klagers ook maar de kleinste overtreding maken tijdens hun verblijf in Beijing vervalt het recht en kan politie hen direct terugsturen naar huis, waar de autoriteiten hen verwachten…

kooikinders-china-4

Volgens de politie en het bestuur van het district Fengtai hadden deze klagers duidelijk de wet overtreden door hun kinders zo te behandelen. De vader, het werd niet duidelijk van welke kinderen precies, zei dat hij de kleinen voor hun eigen bescherming in de kooi had gezet.

kooikinders-china-5

Het verweer deed de politie niets. De hele bende werd voorzien van voedsel op de eerste trein terug naar Henan gezet, zonder hun karren ook nog eens, maar met een escorte om te zorgen dat ze niet bij het eerste beste station weer uit de trein zouden springen.

kooikinders-china-6

In Henan zal de Beijing-politie de sloebers overdragen aan de Henan-politie, wat er dan met ze gebeuren gaat…chotbetert.

Comments are closed.