Zinkhol Gevallen in China

Gepubliceerd op vrijdag 11 juni 2010 door Tycho

zinkhol-china-2-1

In het dorpje Dachengqiao in de provincie Hunan is een gigantisch zinkhol gevallen en het groeit nog steeds. Het hol begon in januari met vallen op een schoolplein en mat toen tien diameter, inmiddels is het uitgegroeid tot tachtig. Naast het schoolplein slokte het hol een gebouw van de gemeente op en twee telefoonpalen. Wonder boven raakte niemand gewond.

zinkhol-china-2-2

Links het schoolgebouw.

zinkhol-china-2-3

Het grote hol is niet het enige zinkhol in het dropje. Op een rijsveld even buiten de bebouwde kom viel vorige maand nog een zinkhol, ondertussen vijftien diameter.

zinkhol-china-2-4

En nog een, viel vorige week. Aardig genoeg slokte dit hol een wc-gebouwtje op dat precies tussen de huizen was gebouwd. In dit soort dorpen bestaat geen riolering, eens in de maand komt een tankwagen langs die het spul uit het schijtgat slurpt. Wel, deze wc hoeft men voorlopig niet meer leeg te halen.

Volgens de dorpelingen is het plotselinge vallen van de zinkholen te wijten aan de ongewoon hevige regenval, sinds vorige november viel vijf keer meer vergeleken met her. Bijgelovige Chinezen, en daar zijn er heel veel van, denken dat de holen een teken zijn van het naderend einde van de wereld in 2012.

Comments are closed.