Zit de Chinaman eens lekker op zijn Sportfiets…

Gepubliceerd op donderdag 18 maart 2010 door Tycho

china-fiets-tank-1

…krijgt ‘ie dit voor z’n platneus:

china-fiets-tank-1a

china-fiets-tank-1aa

Een groep sportieve Chinamannen, vrinden van mekaar, sportfietste over lange lege wegen in de buurt van Shenyang in de provincie Liaoning toen plots een colonne pantserwagens overstak. Liaoning ligt in de Dongbei, het zwaarst vervuilde gebied van China waar niet veel meer is dan tranen en wanhoopskreten in het eeuwig duister.

china-fiets-tank-2

De pantserwagens waren op oefening. De eenheden in het gebied zijn bestemd voor verdediging tegen een Russische aanval. Men hoeft zich echter niet ongerust te maken, Rusland wil die rommel daar helemaal niet meer hebben. De pantserwagens kunnen zo naar Tibet om de Indianen uit de bergen de knallen.

china-fiets-tank-3

Toch houdt de regering de troepen in het barre gewest paraat, maar waarom? Ook om de plaatslijke bevolking hoeft het niet, dat volk is na duizend jaar ellendigheid zo afgestompt dat het voor geen goud uit z’n grot zal komen voor een opstand.

china-fiets-tank-4

Liaoning grenst aan Noord Korea, daar is het trouwens niet veel beter, maar landen zijn goede vrienden. De Chinese pers noemt dat ‘vrienden in ieder weer’. Daar duidt men op de regen of de vorst die de hechte banden niet verstoren dorst.

china-fiets-tank-5

De pantserwagens rijden hier naar de poort van een groot winkelcentrum in aanbouw. Die projectontwikkelaar komt nog van een koude kermis thuis, Dongbeiren kopen louter drank en af en toe een heel klein zakje rijst dat men met bier tot een papje mengt, da’s het eten daar.

china-fiets-tank-7

De pantserwagens kunnen met hun kanonnen het centrum net zo goed vast met de grond gelijk maken, het gebied staat reeds vol met millioenen verlaten karkassen en zo eindigt dit project hoe dan ook ook.

Comments are closed.