Zoete Aardappel Festival in China

Gepubliceerd op donderdag 10 juni 2010 door Tycho

zoete-aardappel-festival-china-1

De zoete aardappel in een belangrijk onderdeel van de Chinese keuken. Om de zoete aardappel te eren organiseerden telers en de handel daarom een Zoete Aardappel Festival in Dongxing in de provincie Guangxi. Op de bovenste plaat een beeld van een denkende vrouw gemaakt van zoete aardappelen.

zoete-aardappel-festival-china-2

Een zoete aardappel kweexter met haar waar. De zoete aardappel, ipomoea batatas, is niet verwant aan de aardappel. De zoete aardappel is eigenlijk een wortel, de wortel-substantie lijkt kwa smaak en textuur op die van de aardappel en zo werd eens de naam geboren. Er bestaan twee varianten: een harde witte en een zachte oranje. De zachte oranje duidt men ook wel aan als ‘yam’.

zoete-aardappel-festival-china-3

Een lekker hapje. De zoete aardappel is als gerecht vooral populair in zuidelijk China. In noordelijk China ziet men de zoete aardappel meer als een snek. In koude wintertijden poffen venters de aardappelen in zilverpapier op hun wagentjes op straat, ook hier in Beijing een bekend gezicht. Een vers gepofte zoete aardappel kost een yuan, 10 eurocent, en smaakt indeed naar aardappel.

Comments are closed.